ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2011

ΓΡΑΜΜΕΝΗ 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Σάββατο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                   Μακρακώμη 27/04/2011
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Κιν: 6974750420


Προς:   Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου κυρίους
Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων


Θέμα: «Υποβολή πρότασης βελτίωση των συνθηκών Ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων: Γραμμένης, Μάκρης, Αρχανίου, Πλατυστόμου και της Δημοτικής Κοινότητας Μακρακώμης».


Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Γραμμένης, Μάκρης, Αρχανίου, Πλατυστόμου, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Μακρακώμης είναι η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του νερού ύδρευσης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την καθημερινότητά τους.
Στην περιοχή των κοινοτήτων δεν υπάρχουν πηγές που θα δώσουν τις απαραίτητες ποσότητες κατάλληλου νερού ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις των κατοίκων τους. Αυτό οδηγεί συνεχώς στην ανάγκη ανόρυξης νέων υδρευτικών γεωτρήσεων που αφενός η κατασκευή η συντήρησή τους και η κατανάλωση ρεύματος κοστίζει και έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνει ο δημότης υψηλά τέλη, αφετέρου δε δίνουν λύση καθώς η ποσότητα του νερού είναι περιορισμένη ενώ η ποιότητα υποβαθμισμένη. Η συνεχής λοιπόν ανάγκη εύρεσης επαρκούς ποσότητας νερού επιθυμητής ποιότητας μέσω υδρευτικών γεωτρήσεων δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο.
Μπορούμε όμως να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα αν εκμεταλλευτούμε την ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα τα νερά που προέρχονται από τις πηγές του Πύργου Υπάτης. Ένας πολύ μεγάλος όγκος νερού, άριστης ποιότητας, ικανός να καλύψει τις ανάγκες των κοινοτήτων και προέρχεται από τις πηγές αυτές παραμένει ανεκμετάλλευτος και καταλήγει μέσω του Σπερχειού ποταμού στον Μαλιακό Κόλπο.
Από τη θέση λοιπόν του Δημοτικού Συμβούλου προτείνω άμεσα τη δημιουργία μελέτης Υδροδότησης των αναφερθέντων κοινοτήτων μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πύργου Υπάτης αφού συνυπολογιστούν στην μελέτη και οι ανάγκες της ποσότητας του νερού που χρειάζονται τόσο για την άρδευση των κτημάτων όσο και για τον υγροβιότοπο του Σπερχειού Ποταμού. Και όλα αυτά προτού όμοροι  Δήμοι πράξουν την ίδια κίνηση και στο τέλος πούμε «το νερό νεράκι». Σίγουρα το κόστος του έργου αυτού είναι πολύ μεγάλο και ο Δήμος μας δεν μπορεί να το κατασκευάσει, μπορεί όμως η μελέτη να ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί, και ίσως κύριε Δήμαρχε να είναι και η τελευταία μας ευκαιρία σαν Δήμος να εντάξουμε τόσο μεγάλο έργο σε πρόγραμμα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Β. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
                                                                   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                     ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο καθένας φέρειτην ευθύνη των λεγομένων του. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως.